Kitalált csaták

Kitalált csaták

Kitalált csaták 06

Fenmark

2016. november 01. - Elessar18

2979-ben Fenmark* elesett. Az orkok és gyűlöletük elpusztította a területet és az itt élő rohírokat* A maradék megmaradt rohírok csatlakoztak Thengel** és Éomund** seregéhez, ami Thengel király feltételei szerint nem lehet több 3500 rohírnál, mert ez a csata fenyegeti az egész országot és csak ha igen akkor lehet bevetni az egész haderőt. Fenmark fontos volt mert ha az ellenséget itt nem tudják megállítani akkor ez akár a főváros Edoras** és így egész Rohan** pusztulásához is vezethet. Tehát muszáj megvédeni. A sereg kora reggel indult útnak Edorasból.  5 teljes zászlóalj ami Fenmark felé vágtatott. Vágtattak éjjel, vágtattak nappal. Egyre csak mentek és mentek, mire az utolsó 150 km előtt megálltak éjféltájt pihenni és enni.

-Kitartás már nincs messze a csata. Holnap ott  leszünk. Most pedig gyűjtsetek erőt! mondta Thengel a biztató beszédet. Aznap este még régi történeteket meséltek a nagy csatákról. A síkvidéki csatáról és a vágtákról. *Eorl** nagy vágtájáról, ahogy vágtatott Celebrant** mezejére hogy megsegítse Gondort. A vacsora végeztével mind elaludtak kivéve Éomundot és az őröket akik a tábort és a király sátrát vigyázták. Mivel már elég közel voltunk az ellenséghez félő volt hogy észrevesznek. És azok pedig vadász századokkal ellenőrizték a vidéket. Orkok farkasháton. Hajnali 2-kor be is következett amire Éomund számított. Egy őr a fa tövében hagyta a húslevesét és épp arra járt egy ork járőr. Miután a farkasa megette a  levest, feltűnt nekik, hogy valaki vagy valakik lehetnek a közelben . Tovább lopództak hát a táborhoz. Sikerrel azonban nem jártak, mert már tudták hogy jönnek. A farkast egy kötéllel elgáncsolták és lovasa legurult róla . Az állatot minden egyéb hang nélkül sikerült megölni, de az ork még visított mielőtt átvágták a torkát.

-Remek most riasztja a többieket és mi nem vagyunk felkészülve. Lehet hogy túlerőben vannak. A sikoltozásra kijött a király is , már talpig páncélban.

-Mi az mit láttál Éomud?

-Farkasok. Minket támadnak. Védekeznünk kell!

-Rendben a Testőr lovasaim jöjjenek előre. Ilyenkor már sok helyen vonyított az erdő, de főleg északon. Az elsők délről jöttek egy hosszú bokorsoron át. A rohírok itt is kötelet feszítettek ki és az első pár sor mind átbukott rajta. Ezeket pedig lelőtték. A többieknek volt esze és elfutott. Szemből viszont Északon még még mindig készülődtek és hamarosan meg is indultak. Itt már nem vállt be annyira a köteles módszer. A bokor mellet álló rohírokat, akik a kötelet fogták , széttépték akár a rongyot. A lovasok pedig megsarkantyúzták lovaikat és összecsaptak. Reggel amikor felkelt a nap, erős hulla szag terjengett a levegőben. Majd előlépett a király aki éppen kardját törülgette egy darab ronggyal. A karja megsebesült mer egy ork lerántotta a lováról és megvágta. Most be van kötözve. Szerencsére ő és a lova is megúszta. Sőt a lova mentette meg az életét amikor megtaposta a gazdájára támadt orkot. Elindultak hát. Thengel Hósörény** hátán,  Éomund pedig Felaróf** leszármazottjának hátán lovagolt. Ám alovaglásuk nem maradt észrevétlen mert nem minden felderítő döglött meg az előző este. Viszont a náluk is szemfülesebb rohír íjászok leszedték mindet így továbbra is hantalanul osontak tovább Fenmark felé a hajnali harmatban úgy hogy még a fű sem rezzent. Elértük a domtetőt.

-Ma nem gondorért harcolunk hanem a saját népünkért. Fel a zászlót ! Hadd lobogjon a szélben. szólt a király 

-A királyért, a hazáért  gyerünk! mondta Éomund. Azzal lezúdultak a dombtetőről, de úgy hogy a szél kis híján kitépte a zászlós kezéből a zászlót. A katonák úgy ordítottak, hogy abba még a legerősebb ork is beleremegne. A lovak szája habzott és patáik szikrát hánytak. Ebben a pillanatban  az ellenség is felfedte arcát. Az íjászok egyből a szemüket vették célba a wargoknak. Sok elhullot mielőtt összecsaptak volna. Ekkor az ork sereg szétnyílt és félhold alakban körbezárt. Most jött az igazi vérfürdő. A wargok nemcsak az embert de a lovat is tépték. Viszont a wargoknak is volt egy gyenge pontjuk. Mindenre rátámadnak ami csak mozog így könnyű célpont volt az íjászoknak. Mikor végeztek a mészárlással kiderült a szörnyű igazság . Éomund és 3 zászlalj holtan maradt a síkon. Több lándzsa is átfúródott rajta. 1-2 száz warg szétfutott de a csata még nem ért véget. Ork kürtszó hallatszott és a lovasok meglátták a 7032 talpig felfegyverzett orkot akik feléjük meneteltek.

-Vissza a hegyekbe! 300 gyalogos 150 íjász és ugyanennyi lovas. Hamarosan beérték őket. Míg a pajzsfal állt a mögöttük lévő íjászok sorra lőtték őket tüzes nyilaikkal. Másfél óra alatt már a negyede elesett. A pajzsfal pedig egyre csak tolta le őket a hegyről. Az orkok menekültek.

-Lóra mindenki! Támadjunk az ellenségre, előre! Akit tudtak felnyársaltak. Csak pár száz ork maradt és Fenmark megmenekült.

Fenmark= rohan egyik területe

Rohírok= rohan népe a lovas urak

Eorl= Rohan első királya

d5ecef760200735d7e8236e17267c245.jpgkatherine_dinger_eomund.pngletoltes_3.jpg43d8cbb38500ae16e24515b4bf12af10.jpgeorl_the_young.jpgletoltes_1_2.jpgcml_v1828806360.pngletoltes_2_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-csata.blog.hu/api/trackback/id/tr9311920931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása