Kitalált csaták

Kitalált csaták

Kitalált csaták 29

Völgyzugoly ostroma

2017. március 23. - Elessar18

maxresdefault.jpgVasudvardban kitenyésztették az orkok egy új fajtáját. Ezek nem gyülevész esztelen orkok voltak, hanem Uruk-haiok, kiknek vastag volt a páncéljuk és széles a pajzsuk. A gyűrűháború idején Szarumán e szavakkal engedte útjára seregéta Helm-szurdokhoz.

-Egy új hatalom van születőben. Már nincs messze a győzelem. Vonuljatok a Helm-szurdokba! Senkit se hagyjatok életben! Harcra!

És még azt is hozzátette is, hogy völgyzugoly és Elrond elég gyenge ahhoz, hogy védekezni tudjanak ellene ezért egy mis seregrészt szervezett az elpusztításukra. A sereg az egész utat futva tette meg. A völgyzugolyi síkot elősször a félmesztelen, kétélű kardot markó Berszerkerek érték el. Hirtelen feltűnt a látóhatáron egy kisebb lovasíjász csapat. Ezt a csapatot Glorfindel, Völygyzugoly kapitánya vezette aki határának biztonságáért volt felelős. Az urukok nem riadtak visza a lovasoktól, hanem egyenesen nekik rohantak és összecsaptak velük. A lovasok célja a minél több ork megölése volt, míg az orkok célja az volt, hogy a lovasokat távol tartsák a várostól, nehogy erősítsék az védősereget. Az orkcsapat jól mozgott. Összetömörülés helyett szétszéledtek és megpróbálák a lovak lábait elvágni, hogy azok orra bukjanak. Glorfindel megállította lovát és villámgyorsan eresztette ki a nyilait. A háta mögé azonban nem figyelt, mert egy ork egy döglött lovat használva ugródeszkaként, ráugrott a kapitányra és lerántotta a földre. Ott aztán keményen birkoztakak és az ork bizonyult erősebbnek. Glorfindel végülis sikeresen lelökte magáról. A berszerker gördült egyet és kardja után kapott. 3-szor sújtott le vele a tündére. Elsőnel jobbra, a másodiknál balra gurult el. Az ork harmadszor is lecsapott, méghozzá teljes erőből. A tünde erre előkapta tegezéből az utolsó nyilát és egyenest torkon szúrta. Igen rosszul tette, mert csak még jobban felbosszantotta. Ledobta kardját és nyakon fogva felemelte és egy párszor behúzott neki, mígnem sikerült félholtra vernie. Glorfindel tett még egy reménytelen dolgot. Megfogta az ork nyakában lévő nyilat és beljebb tolta egy kicsit. A berszerker egyből elengedte a tündét. Egy kicsit fuldokolt majd feldobta a talpát. Glorfindel erősen kapkodta a levegőt majd letörölte a szájáról a vért. Emberi és lovai nagy részét már.lemészárolták. Észak felé fordulva lassan beárnyékolta a szemét és látta, hogy páncélos uruk-haiok is érkeznek. Itt már győzelemre nincs esély. A megmaradt katonák, ki lovon, ki gyalog, nyugtra menekültek a berszerkerek elől. Az ellenség gyalogosai pedig völgyzugolyba meneteltek. Átlépték a határt és mentek tovább. Csak a városba vezető híd állította meg őket. Az a híd amelynek egyik oldalán ott állt a teljes védelmi hadsereg. Minden gondolkodás nélkül az orkok libasorban megkezdték az átkelést.

-Lejtó!*

Adta ki a parancsot Elrond és egy ork sem jutott el a híd másik végére. Mindegyiküket a folyóba lőtték. Ezután kettesével mentek szorosan a pajzaik mögé bújva. Így is voltak halottaik, de a nyilak java része lepattant a vasudvari pajzsokról. Elérték a túloldalt és megnyílt a pajzsfal.

- Rés az alakzaton. Nyilakat ki!

Többségük ott helyben elesett, mások a folyóba hulltak. És voltak olyanok is akiket a nyilak a híd végén lévő két kőoszlophoz szögeztek. Mégsem tudták őket megállítani. 

-Íjászok hátra, hátra!

Minden íjász egy magasabb épületről folytatta a tüzelést. Elrond pedig harcosait maga köré gyűjtötte. Egy kör alakú pajzsfalat alkottak ami csak úgy fénylett a lándzsák hegyétől. Az egész ork had átkelt a hídon és elözönlötték völgyzugolyt. Míg a sereg nagy része a tündéket szorongatta addig a többiek feldúlták a várost és felégettek mindent. Másnap hajnalban mégmindig voltak élő tündék a városban. A maradék népség Elronddal együtt, a házában húzták meg magukat. Az ajtót erősen tartották odabentről. Csakúgy mint ahogy ostromolták kívülről.

-Hát akkor ennyi volt. A saját házamban halok meg. sóhajtozott Elrond.

Egyre jobban dörömböltek az ajtón majd nagy csend lett.

-Hát ez meg mi?

Aztán BUMMMM. Egy nagy csattanással kinyílt az ajtó és mindenki hátra esett. Nagy por és füst tódult be az ajtón. Egy alak jelent meg a füstben. Elrond kivont karddal ugrott rá, s miután leteperte végezni akart vele, de az rászólt.

- Mit művelsz? Bolond vagy?

-Glorfindel!

-Igen én vagyok az. Seregemel legyőztük a berszerkereket és sikerült felszabadítanj a várost. Az ork hullákat már rég elvitte a folyó. De nem érünk rá beszélgetni mert Szarumán megtámadta Rohant. Theoden népe a Helm-szurdokba menekült. Egy kisebb sereget küldtem oda Haldír vezetésével, mert a háború még csak most kezdődik.

Lejtó!=Ereszt!

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-csata.blog.hu/api/trackback/id/tr812364945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása