Kitalált csaták

Kitalált csaták

Kitalált csaták 12

Vasdombok

2016. december 16. - Elessar18

Az itt élô törpök sokáig békében éltek. De a gonosz keze idáig is elért. Mindezek a sok áldozatot követelô törp- ork háború után történt mindössze 17 évvel.  Szauron parancsba adta orkjainak, hogy rohanják le a törpöket és szerezzék meg az utolsó törpgyûrût is. Tudta, hogy ezt II. Dáin** ôrizte aki Náinnak** volt a fia,  és a vasdombok**új ura volt. Hatalmas seregeknek parancsolt. Tudta , hogy az ork had feléje tart, és úgy gondolta, ötezres sereg is elég lesz a csatához. Az orkoknak meglepően kevés, alig ötezres serege volt. Ezt viszont pótolta 50 erős erdei troll**.  A csata dátuma: Harmadkor 2816 Lothron* havának 19 . napja volt. A törp sereg egyenlően lett felosztva. Észak és Déli seregre. Az északinak Náin, a délinek meg a fia volt a vezére. Mire az orkok elkezdtek felfelé kapaszkodni a begyen a törpökhöz addigra a déli sereg nagy lendülettel zúdt le a lejtőn. Az ellenségnek arra is alog volt ideje hogy lándzsafalat állítsanak. Dáin az első közt rohant lefelé egy kisebb baltával és egy ezüstszinű kerek acélpajzzsal. Átugrott a lándzsákon és közben fejszéjét az egyik ork fejébe csapta aki rögtön összeesett. Mkor földet ért ledobta pajzsát és egy lesujtó kardot kikerülve, felkapott egy ork fejszét és egy párszor meglóbállta maga körül, lecsapva sok lábszárat. Időköhben már a harcosai is ott harcoltak körülötte. Az egyik ork, akire nem figyelt kiütötte fejszéit a kezéből, és majdnem levágta a fejét ha nem hajol le és egy ork vértől csöpögő pajzzsal fejbe nem csapja. Elég ideje volt arra is , hogy előhúzza a mória tipusú, kétélű, vaskardját** és felhasíthassa az ork oldalát. Az északi sereg éppen nyílzáport zúdított az egyre közeledő ellenségre. Ennek már trolljai is voltak akik hatalams veszteségeket okoztak a törpöknek. Dáin tudta, hogy apja nagy veszélyben van.  Eszét vesztve sietett az északi sereghez, de már késő volt. Apja térderogyva várta a halálát.  Egy közepes méretű ork kettéhasította őt egy bárddal.

-Neeeeee. kiáltotta Dáin

Nekirontott a gyilkosoknak és kimentette apja holttestés aki végül tisztes temetést kapott. Átvonult a északi sereghez és íjászaival halomra lôtte a trollokat, akik erôsek voltak ugyan de nem volt rajtuk páncél. A törppáncélok csillogása félelemmel töltötte el az orkokat akik lassan hátrálni kezdtek. A vaddisznólovasok szinte egészen Mordor kapujáig ûzték ôket.

Lothron=  Május

                                                                  Vasdombi sereg

222.png3d9e07a71a5a5b11c4b3fb194f99c5ae.jpg250px-jacek_kopalski_nain_at_azanulbizar.jpgiron_hill.jpeghill_troll_born_of_hope.jpg9f6711c0ac02be005d51abc808941328.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-csata.blog.hu/api/trackback/id/tr3412050485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása