Kitalált csaták

Kitalált csaták

Kitalált Csaták 04

Anfalas

2016. október 31. - Elessar18

Anfalas** erődjét egyre fenyegette Szauron serege ezért Gondor ( mivel ez az erőd Gondorhoz tartozott) ide mozgósította haderejének kis részét, ami 3000 főre rúgott. Vezetőjük Faramir** kapitány volt II. Denethor** fia. Egyik nap kb. 3 száz fős ork csapat jött portyázni a vár alá. Meglepetésükre a kapuk tárva-nyitva voltak így a csapat mit sem sejtve bement, hátrahagyva 2 őrszemet. Senki sehol csak a szél fütyült a kövek közt. Gyanútlanul mentek tovább nem is sejtve, hogy egy 5 fős gondori különítmény már átvágta a 2 őrszem torkát és a kapuk felé osonnak. Majd harang kondult és kívülről bezárták a kapukat. Az orkokon kitört a pánik és nekizuhantak az ajtónak de nem volt menekvés. Repültek a nyilak az orkokra akár a huzat. Sokak kezét és karját fúrták keresztül akkor a nyílhegyek, ahogy a kaput tapogatták réseket keresve a megmászásához és a kijutásához. De alighogy a zápor elállt azonnal kirohantak a gondoriak, élükön Faramirral aki levágta az elsőt és az utolsót is. A kaputartók csak azt vehették észre, hogy hirtelen elültek a kiabálások, a sikolyok és a kapu is megállt. Odabent mindenkit lemészároltak. Egy ork sem maradt életben. Eltelt 1-2 év majd jött a 3. év ősze is. Tél van Azóta megerősítettük a falakat és jött ezer nehézlovas, 7 száz íjász és 3 ezer gondori gyalogos Minas Tirithből** Másnap reggel ork kürtszóra ébredtek a gondoriak.

-Ébresztő!!! verjétek félre a harangokat! verjétek félre a harangokat! Itt az ellenség. Csatára készülj! MIndenki az állásokba! Az ellenséges sereg magját orkok tették ki. Ezekből 1200 íjász volt. De volt még 10 trolluk és 50 óriás pókuk.

-Gondorért! Minas Tirithért! Gyerünk küldjük őket a pokolba!

Íjászok, tűz a trollokra!

Ez viszont nem vállt be, mivel a trolloknak tetőtől talpig vastag volt a páncéljuk és csupán 1 esett el. Majd a középhad élére álltak és futva elindultak a kapu felé. Őket követte a középhad. Élükön ork dobosokkal és zászlósokkal. Ütemre léptek és minden 2 dobszóra amikor a bal lábukkal léptek, magasra emelték fegyvereiket és azt kiabálták: Dolarg, dolarg ,dolarg, dolarg*
. Megrohanták a kaput az orkok is és előbb odaértek a trolloknál. Egy hatalmas faltörő kos volt náluk.

- Ne a trollokra, az orkokra célozzatok mielőtt betörik a kaput. Öljetek meg őket! 5-ször próbálkoztak de sikertelenül. A látvány elképesztő volt. Alig fél óra alatt vereséget szenvedtek a faltörő kossal és a kaput rendesen eltorlaszolta a több száz ork hulla ami már megfelelt. Mindeközben az ork íjászok folyamatosan lőttek a kapu felett lévő gondoriakat de szinte szinte sosem találtak célba. A középhad parancsnok éppen a fejét fogta mikor odalépett hozzá a kapitánya és kérdőre vonta.

-Mit műveltek tehetetlen banda?

- A kapu nem enged. Túl erős.

-Menjetek vissza és törjétek be!

-De nem tudjuk mivel.

-A bestiák( trollok) majd betörik. Küldjétek a bestiákat! Azok pedig újra megindultak és kő kalapácsaikkal lesöpörték a kapu elől az ork hullák dombját, majd elkezdték ütlegelni a vaskaput. Odabent a kapu előtt feszül volt a helyzet Gondori lándzsások várakoztak a kapu betörésére. Mögöttük egy lépcsősoron rohantak fel az íjászok. Nyilaik már a húron feszültek. Mellettük állt Faramir magasba tartott karddal, fekete lovon. Mindenki várt talpig ezüstben mellvértjükön a gondori fehér fával. Hatalmas robajjal betörték a kaput.

-Lándzsákat hegyezz! Roham! Faramir leengedte a karját és az íjászok is lőttek. Az első két troll elesett. Testükön orkok és még trollok vonultak be. Sok troll elcsúszott a kapu előtti jégen és kilapítottak néhány orkot. Őket gondoriak szúrták le a páncélréseiken keresztül. De az embereket így is visszaszorították ezért Faramirnak is be kellet avatkoznia, aki levágta a 2 utolsó trollt is.Erre már viszont az orkok menekültek kifelé, az emberek maradék ereje meg utánuk. Bevetettük az ezer nehézlovast. 2 óra küzdelem után a kapitány visszavonult 150 katonájával a várba és várták a halált. De a halál Mordor szolgáiért* jött el, mert hátuk mögül gondori kürt harsant. 6000 lovas közeledett és elsöpörte az orkokat. Boromir** volt az Faramir bátyja. Ez volt az anfalasi erőd szerencséje.

Dolarg!= Támadás!

Mordor szolgái= orkok és egyéb gonosz lények.

letoltes_2.jpg

gondor_armor.jpg

denethor.JPGletoltes_1_1.jpgf77f9d62f0729d9d9e2be3c48ef94f03.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-csata.blog.hu/api/trackback/id/tr911917931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása