Kitalált csaták

Kitalált csaták

Kitalált csaták 07

Dél-Gondor

2016. november 01. - Elessar18

Valamikor régen a Másodkorban a gazdám Szauron elbukott. A Harmadkor történt mindez amit most elmesélek. Én egy *Barad-dúri** ork hadvezér vagyok. A szem* parancsolta, hogy vegyük be dél-gondort** ami elhagyatott terület volt. Most pedig a Haradiak** akarták birtokba venni. Kell ez a hely nekünk, hogy Minas Tirith közelébe kerüljünk és miután az ország szíve meggyengült, lecsapunk magára Gondorra is. 10 ezer katona indult útnak, 50 troll, 2500 warglovas, 1000 farkas és 700 ork martalóc. A többi pedig egyszerű ork harcos volt. Mikor kinyílt a fekete kapu* az általam vezetett hadsereg kizúdult rajta mint a fekete áradat. A seregünk dél felé masírozott és 20 óra múlva (közben volt több pihenő is) elértük Osgiliatht** Ekkor történt, hogy a felderítők ( az orkoknál mindig farkas vagy warg) valami zajra és ketten eltűntek egy időre. Majd mikor visszajöttek egy-két páncélt és sisakot hoztak magukkal.

-Gondoriak. fortyogtam magamban. A közelben alig párszáz Dol-amrothi katona kutatta az ellenséges csapatokat és figyelte azok mozgását. Most éppen az eltűnt katonákat keresték amikor egy alacsonyan szálló buzogány bezúzta az egyik ember fejét és holtan esett össze. Az események sorra követték egymást. Leugrottam a fáról és összezúztam 2 ellenséges lovagot. Majd mind a két oldalról támadtak. Egyszerre ütöttem le őket. A tisztás közepére érve magasba emelt csatabárddal adtam jelzést a rohamra. Akkor a magas fűből előrontottak a többiek és senki nem állt meg előttünk. A parancsnokuk azonban kiválóan harcolt és már halomban állt körülötte a fajtám hullái. Az öldöklés hirtelen abba maradt. A parancsnokuk néhány emberrel menekülőre fogta míg 350 katonája holtan maradt ott. Fojtattuk utunkat és aznap már senki nem mert az utunkba állni. Utunk 10. napján elértük Emyn Arnent**. Aznap este már nem evett senki csak a páncélokat fényesítettük. Másnap végre megérkeztünk a csatamezőre. Az ütközet a hajnal első fényével vette kezdetét. Egy rövid terepsemle után 10 olifántot** és 7 ezer haradi katonát számoltunk. A  terv a következő: a sereget 3 részre bontjuk, én pedig a centrumban irányítok. Először  a jobb szárny támadott. Az ő feladatuk az ellenséges íjászok elsöprése volt. Ezt a parancsot gond nélkül teljesítették mert a trollok vastag páncélján egy vessző sem hatolt át. Viszont az olifántokon már ők sem jutottak át. Ezért azzal próbálkoztak, hogy az orkokat az olifántok hátára dobálják. Így kisebb mészárlás alakult ki a  állatok hátán. De a trollok közül sem mindegyik járt szerencsével., mert az agyarasok a földbe tiporták őket. A fő ütőerejét ,a trollokat a sereg már kezdte elveszíteni, de még így sem adták fel a küzdelmet. A csata állása az orkoknak kedvezett. Nagy veszteségeik árán de az olifántok hátátn is sikerül mindenkit levágniuk. Már csak az ellenséges centrumban volt kitartás. Bennük a kapitányuk tartotta a lelket, pedig ő is tudta , hogy már nem győzhetnek. Dárdásokkal rohamoztak a gyalogosainkra. Olyan sűrűn nyomultak előre, hogy senki nem tudott közelükbe férkőzni és csak mentek előre. Majd ekkor előbukkant az orkok sorai közül az utolsó troll. Pillanatok alatt szétzúzta őket. Volt akiket elkapott és leharapta a fejüket.

-Vissza gyávák, harcoljatok!!! Na majd én megmutatom! E szavakkal indult meg egyedül a haradi kapitány az orkok kapitánya ellen. Rohamos tempóban közeledett a troll felé, miközben jobb kezével kihúzta handzsárját. A troll lecsapott rá, de elvétette és a haradi a földhöz szögezte a karját. Gyorsan felmászott rajta és teljes erődobással nyakon szúrta. Majd egy látványos szaltó kiséretében leugrott róla és rohant is tovább. Kiküldtek rá két farkast, de végzett mindkettővel. Végül elért odáig, hogy rátámadt az ork kapitányra ám annak farkasa ledöntötte a lábáról és fegyvere kiesett a kezéből. Véres mellkassal kúszott a hátán hátrafelé és a kardját kereste. Épphogy megtalálta máris érezhette a farkas súlyos mancsát  a mellkasán. Egy nyikkanás nélkül vézett vele. A menekülőket visszaűzték dél felé. A szem legyőzte a kígyót*

Barad-dúr= Sötét torony

Szem= Szauron egyik neve

Feket Kapu= Mordor határának kapuja

Kígyó= Harad jelképe



barad_dur_image_1_png246e63bb-9756-4c67-9b00-851f9b83aec6original.jpg

letoltes_4.jpgimages_2.jpgletoltes_1_3.jpgletoltes_2_2.jpgletoltes_3_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-csata.blog.hu/api/trackback/id/tr3611921683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása