Kitalált csaták

Kitalált csaták

Kitalált csaták 08

Keleti-hurok

2016. november 03. - Elessar18

A Bakacsinerdő keleti részén, lent délen éltek, békében az északlakók, az Éotheodok. Ők voltak a rohírok ősei. Ebben az időben Léod** volt a királyuk. Pontosan 10 éve ölték meg az apját az ekhósok*. A térképen is jól látszik a mélyedés az erdő keleti részén, amit az északlakók fejszéi okoztak. Nem véletlenül tették. A *Balchotok** miatt rengeteg fára volt szükség, hogy erődöt építsenek maguknak. Mire elkészült a mű Léod már öreg volt a csatához, az erőd megvédéséhez, de kardot ragadott ha kellett. Fiát Eorlt nevezte ki a hadsereg parancsnokává. Ez az Eorl pedig nem más volt, mint az az ember akitől Rohan dicső királyai származnak. Egy ködös reggelen én ,Eorl  kiálltam őrködni az erőd szélére. A kilátás gyönyörű volt és mindenhol vadkanok meg szarvasok ugráltak ide-oda. Ahogy így néztem a tájat, a szemem egyszer csak egy balchoth kémen akadt meg. A kilélegzett levegője buktatta le, mert annyira tökéletesen beolvadt a környezetébe. Halkan  megfeszítettem az íjamat és a vessző keresztülfúrta a torkát. Épphogy kidőlt, máris vagy 300 üvöltő társa szaladt egyenesen felénk.

-Íjászok! Cél! Tűz! Újra! Nyilat nekik! Gyorsan! Gyerünk! Jómagam 3 embert öltem meg. Csapóajtókat fel! Az ellenség rémültem torpant meg amikor meglátta a dárdavető gépeinket. Voltak köztük sorozatlövők és olyanok is amik egyben lövik ki a lövedéket.

-Tűz a bal sorról! 

-Igenis uram. Tűz! 28 emberrel végzett a csodálatos hadigép.

-A többit beengedni az erődkapun!

-De uram mi van ha nem sikerül a terve?

-De szerintem igenis sikerülni fog. Katonák le a falról! A kaputól 150 méterre álljon fel egy íjász tized. Ez képezi majd a csalit. Mellettük 2 oldalon lándzsások sorakozzanak parancsra készen! Hajrá Éotheodok. A kapu máris kinyílt. A csalinak használt íjászokokat meglátva, az ellenséget máris becsaltuk az erődbe és azok az utolsó szálig kilőtték rájuk a nyilaikat. 124 katonájukat lőttük le ott. De még ez sem tántorította el őket a céljuktól. A saját halottaikon átmászva, tovább nyomultak befelé. A lándzsások kellőképpen fogadták őket. semmi nem vehette el a kedvüket a támadás folytatásától, a vérontástól, öldökléstől és mészárlástól. Eorl lándzsát és kardot ragadott és osztotta a halált a balchothokra. Kettőnek félbevágta az arcát a harmadiknak pedig lándzsával szúrta keresztül a szívét. A csapda bezárult. A lándzsás Éotheodok közelharcban szétverték a balchothokat. A krónikások szerint nem halt meg aznap senki aki népünk fiai közé tartozott. 

- Figyelem emberek, nyugalom. Míg én élek, e birodalom is élni fog. Katonák most hozzátok szólok.

-Bátran helyt álltatok a hazátokért de ezzel még nincs vége. Mert ezekből a mocskokból sokkal többen vannak. És ennél a nyámnyila csürhe bandánál is sokkal többen fognak majd vissza jönni. 2 év telt el azóta, mióta utoljára támadtak a balchothok. Azóta  hatalmas erődöt építettünk és megsokasodtunk. kb 37 ezren voltunk és ebből 28 ezer volt katona. Léod még élt de már a fia Eorl volt a király. Gwaeron* hava volt. Elmentünk apámmal vadászni a közeli erdőrészre amikor zajokat hallottunk.

-MI ez ?

Balchothok. mutatott apám a táborra. Szóljunk a többieknek! Mikor visszamentünk a többiekhez, szólni akartunk a néphez de ekkor nyilak röppentek és a falakon lévőket mind eltalálták aki éppen nem kapta fel a pajzsát. 13 emberünk halott. Az ellenség közeledett. Gyalog és harci szekereken egyaránt. Méghozzá gyorsan. 62 ezer emberükből csak a 17 ezres előőrsük támadt. Íjászaink egyszerre lőttek. Az ellenség nem is foglalkozott a halottaikkal csak jöttek.

-Elő a lovakkal! Most mi is támadunk.Elvágták a kötelet és a földből hegyes karók meredtek ki, rengeteg ellenséget megölve és megsebesítve. 

-Ki a kapukat! Roham! A gyalogosok a kapuknál megmaradt kardforgatókkal ütköztek meg, még a lovasok átvágták magukat rajtuk és Eorl vezetésével a harci szekerek felé vonultak. A harci szekerek személyzete két főből állt . Volt egy hajtó és egy íjász. Eorl célba vette az egyiket. Az íjászt lelőtte ugyan de nem számolt a szekerek oldalán lévő kaszákkal. Elvágták a lova lábát, de mielőtt a király a lovával együtt elbukott volna, átugrott a szekérre és a hajtóra támadt. Kidobta a kocsiból és a saját szekerével hajtott rajta keresztül. Néhány szekér kivételével az összeset megszereztük. Az előőrsüknek vége. Most pedig  rátámadtunk a főerejükre is. Nem sokáig tartott mire a saját szekereik segítségével visszavonulásra kényszerítettük őket.  Eorl évekkel később a lankási csatában halt meg, de addig rengeteg ellenséget küldött a másvilágra.

Ekhósok= egy keleti embernép

Balchothok= ők is

Gwaeron hava= március.


lc3a9od.jpg

04b67f92c55a76e367be02bff4a5280e.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-csata.blog.hu/api/trackback/id/tr3411924927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása