Kitalált csaták

Kitalált csaták

Kitalált Csaták 11

Gilrain folyó menti csaták

2016. december 15. - Elessar18

Az egész akkor kezdődött amikor Turgon** lett Gondor helytartólya. A 24. A Gilrain** folyó Minas-Tirithtől 50 km re van . Mielőtt az orkok megtámadták volna Anfalas és Belfalast. Az orkok átkeltek az Anduinon** a Sirith** folyón és végül elértek a Gilrain folyóig ahol Turgon állta el az útjukat 500 felfegyverzett gondori testőrrel. A többi embere sajnos máshol csatázott. Ez a gyenge helyőrség pedig, amely nem nevezhető seregnek sem, nem állhatja útját az orkoknak akik többen voltak 13 ezernél is. Csak Turgonnak volt lova a harcban, amit annak kezdetén ki is lőttek alóla. Miután leesett csak kis ideje volt arréb gurulni mert a lova majdnem ráesett. Miután elállt a következő lövéseket ő kapta, mivel nem viselt páncélt. Vezér nélkül a csapat megrémült és menekülni kezdett. Mindet lenyilazták és a zászló az ellenség kezébe került. A seregük most már nyugodtan tovább vonulhatott a legyilkolt emberek holttestein keresztül, majd két felé vált és egyik fele Belfalast a másik meg Anfalast támadta meg. De beletört a bicskájuk mert egy két harcosok kivételévek mind itt maradt. A gyászolás után Gondor új helytartót nevezett ki. Turgon fiát II. Echteliont**. Ő volt II. Denethor apja. Echtelionnak szolgált ilyenkor egy messziről jött nagy tudású harcos. **Thorongil* volt a neve. Ő egy ötlettel rukkolt elő a helytartónak.

-Mi lenne ha megbosszulnánk apád halálát és másodszor is a Gilrain folyónál ütköznénk meg az orkokkal?

Három évvel később Gwaeron* havának 10. napján, ismét fenyegető ork sereg közeledett a folyó felé. Az orkok nem gondoltak csatára mivel seregük igen nagy volt. Az útjukat mégis elállta egy 5000 gondori sereg, Echtelion és Thorongil vezetésével. A két hadsereg egymásnak feszült. Sok órányi mészárlás után az orkok szép lassan gyűrűbe zárták az embereket. Ám a hadseregük derekasan tartotta magát. Kitörtek a gyűrűből és akármennyit is veszítettek, a gondoriak esélyt láttak a győzelemre, ezért szüntelenül támadták az ellenséget. Majd a folyó keleti oldalán lévő hegyekbe. Thorongil is előhúzta a kardját, ami úgy izzott a kezében akár a tűz. Okkal menekültek előle az orkok. Sorra hulltak el  a férgek a gondoriak hosszú és széles pengéitől. Az ellenség végre kezdett emberhátrányba kerülni. Odaveszett mind, és Csontjaik még most is ott porladnak a hegyekben. A gondoriak itt is szép számmal gyűjthették össze holtaikat nemcsak a mezőn. A legtöbbjük a gyűrűből való kitörés alatt esett el. A helytartó Echtelion is megsérült a lábán, de Thorongil meggyógyította majd másnap hangtalanul eltűnt a birodalomból. Ügyei még sok helyre elszólították, és sok helyen tűnt fel más-más álnéven.

Thorongil= a csillagos sas. A későbbi Aragorn király álnéven.

Gwaeron hava= március

                                                                        Gondori katonák

soldiers_of_gondor.jpg

boromir.jpglinhir.gif

letoltes_7.jpg

gondor_rivers_location_map_in_middle_earth.PNGceqohbb.jpgimages_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-csata.blog.hu/api/trackback/id/tr5612000188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása