Kitalált csaták

Kitalált csaták

Kitalált csaták 14

Harc keletelvéért

2016. december 17. - Elessar18

A harmadkor 2980. évében Szarumán** átpártolt Szauronhoz és elsőnek azt a parancsot kapta tőle, hogy pusztítsa el Rohant. Számos háborút vívtak ellene, de nem mindegyikben nyertek a Rohírok. Ebben a csatában ami két ütközetből állt, ismét esélyük támadt megvédeni a hazát. Szarumán a vasudvardi** sereget (a nagy és erős, félelmet és halált nem ismerő Uruk-Haiokat**) északra küldte, hogy a Fangorn erdőt megkerülve a Limjód folyón átkelve megtámadja a Keletelvén tartózkodó rohírokat. az első ütközetre 2981-ben, Ivanneth* havának 7. napjánkerült sor. Ekkor már az ellenséges horda átkelt a Limjódon. Seregük 3700 orkot számlalt, ami elérte magosföldet. Ekkor viszont hirtelen megálltak mert meglátták az ellenük felsorakozó, lófarkas sisakot hordó 1030 rohír katonát, akik szoros pajzsfalat alkottak és mindenre elszántak voltak. A pajzsfalakon található réseken pedig fenyes lándzsákat toltak ki, amik az urukok felé szegeztek. Hegyük erős és vészjósló volt az ellenség számára. Az orkok lándzsásai mélyen beásták magukat a sáncokba és lándzsáikat előte meresztették. A rohírokat Elfhelm** vezette aki tapasztalt harcos volt és sokszor bizonyított már a csatatereken és az ilyen sík területű cstákhoz volt szokva. Fényes és kerek pajzsa tükörként csillogott a napfényben. Az ütközet elkezdődött. Az ellenséges hadvezér kardja kirántásával szólította rohamra orkjait. Nagy erővel és lendülettel nekiestek a pajzsfalnak és vagy 30 centit tolt rajtuk. Ám ekkor megtorpantak és lajzsaikkal jókorát taszítottak az orkokon és másfél méteres lándzsáikkal lemészárolták az első sorokat. De a pajzsfaluk megnyílt így könnyű célpontot nyújtott az ork számszeríjászoknak. Csupán fél eored esett el így. 120 Rohírból állt egy eored, és ebben a csatában 8 eored és még 70 ember vett részt. Visszatérve az ütközethez a 8 eored felét, Elfhelm lóra ültette, íg a masikat hátrahagyta tartaléknak. Aki a rohamozó eoredek élére állt. Rohamra indult de egy lándzsa eltalálta a lova nyakát és óriásit bukott a porba. Ennek ellenére nem lett különösebb baja. Felállt, leporolta magát és gyalogosan folytatta a rohamot. Amikor végre elérték az ellenség sorait óriási pusztitást végeztek. A gyalogosaik közül majdnem ezret levágtak, ezzel szemben a saját vesztéségük néhány száz főre tehető. A sáncokba beásott lándzsásaik  megállásra kényszerítették őket és leszálltak a lóról. A rohírok a lándzsások és a.most érkezett orkok rohama közé kerültek. Véres közelharc alakult ki.  Ekkor azonban váratlan idolog történt mert a tartalékben lévő maradék eoredek, parancsra se várva megfutamították az orkokat és beleölte őket a Limjódba. Az első támadást túlélték az emberek 275 emberrel.

 2 ütközet:

25 eored állt szemben 5000 orkkal. Az ellenség most rövidebb úton jött, mégpedig az Entséd folyón kersztül ami az Enterdőből* folyik. 2987 van a harmadkorban. Gwaeron* havának 13.napja. Theoden** vezetett 15 eoredet, Erkenbrand**  ötöt, Grimbold** pedig úgyszintén. A két ellenfél egymásnak feszült. Mivel az uruk sereg minden ereje a centrum ellen irányult, ezért a két szárnyukat könnyű volt szétverni és gyűrűbe zárni őket, mivel az rohírok 2 szárnya átkarolta őket. Számtalanszor próbáltak kitörni, de időközben a rohírok alakítottak egy külső gyűrűt is akik a belső gyűrű körül vágtattak és mindenkit leöltek aki kimerészkedett a körből. Végül egy nagyerejű áttöréssel kiszabadultak és elkezdtek menekülni vasudvardba. A lovasok pedig üldözték őket. Egyik felét az Entsédbe hajtottak, a másikat meg Fangornba ahol nyomtalanul eltűntek.

Ivanneth=  Szemptember

Enterdő= rohírok így nevezték Fangornt

Gwaeron= Március

                                                  Rohír és ork összecsapás

art11.jpg

szaru.jpg193693-isengard-fantasy_art-forest-mountain-tower-water-landscape-orthanc.jpg5282912-uruk-hai_armor.jpg

fe95ce5c3238261798945e853e584802.jpgtheoden01.jpgerkenbrand.jpg6531830.png

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-csata.blog.hu/api/trackback/id/tr3912043825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása