Kitalált csaták

Kitalált csaták

Kitalált csaták 18

Fornost

2016. december 24. - Elessar18

A régi időkben amikor még a boszorkányúr** a dúnadanokkal csatázott történt ez a csata. A dúnadánok vezére ekkor I. Aragorn volt. Nagy birodalmuk volt Fornostnál**, az északi királyság déli részénél. Angmar** mellett volt Carn-dúm** a boszorkányúr birodalma, ahol csak úgy hemzsegtek az orkok. Ezek az orkok főleg Gundabad hegyéről települtek ide és idővel elszaporodtak. A boszorkányúr azt a parancsot kapta Szaurontól, hogy minden lehetséges erővel és alkalommal próbálja elpusztítani az embereket. Carn-dúmbol, 50 troll és 7000 ork sereglett ki. És Fornost felé masírozott. Fornost előtt volt egy kétezer fős, kószákból álló hadsereg. Volt egy kicsivel nagyobb seregük is amely Fornostnál állt. Itt foglalt helyet Aragorn is. Január elején a Carn-dúmi sereg elérte az előörsöt. De csak az orkok a boszorkányúrral, a trollok nem. A bátor emberek egy darabig tartottak magukat, majd mikor az orkok sorai közül előlépett a boszorkányúr, a legbátrabb emberekben is megfagyotta vér. De ha még ez se lett volna elég megjött Rogash** is a trolljaival. Aki hatalmas és erős volt talpig páncélban egy erős vaskarddal. Az ork sereg tovább nyomult Fornsot felé. 500 embert elengedtek hogy hírül vigyék a vereséget és a haláluk közeledtét. Így kapott hírt Aragorn is.

-A seregük 2 nap múlva a városba ér. Megpróbáltuk megállítani őket de a trollok megjöttekor nem tudtuk tovább tartani a frontot és halottaink száma is megnőtt.

-Még maradt egy kis időnk. válaszolg Aragorn a hírnök szavaira.

Megtették a szükséges óvintézkedédeket és két nappal később, hajnalban megremegett a föld. Trollok meneteltek és utánnuk orkok, katonásan. A trollok mit sem sejtve bemerészkedtek a kihaltnam tűnő városba. A lett volna egy kis eszük, tudták volna hogy csapda. A házak ajtajai kinyiltak és óriási nyíl és dárdazáport zúdítottak a trollokra. Csak ketten élték túl. Rogash vezetésével elmenekültek a csatából, hiába erősködött a nazgúlok ura, hogy harcoljon tovább. Mikor a harcikedvük megapadt a kószák is megrohanták az orkokat. Kis veszteség árán kiűztük a sereget a nazgúllal együtt. Így győztek a dúnadanok Fornostnál.

 latest.jpg

latest-1.jpgruinsofcarndum.jpgimages_6.jpg

latest-2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-csata.blog.hu/api/trackback/id/tr3312071091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása