Kitalált csaták

Kitalált csaták

Kitalált csaták 26

Falas

2017. március 04. - Elessar18

Ez a történet nem a Harmadkorból származik, de a harmadkorban is létező Völgyzugoly ( Imladris) irattárában porosodik a tekercse. Amire nolda* betűkkel írtak. 40 napja kezdődött az egész. Amikor is Finwé** a noldák nagykirálya éppen Hithlum** földjén volt, az akkor még igen nagyszámú és erős népe élén. Hirtelen orkok és vademberek (keletlakók) népes tábora rontott a tündenépre. De Finwé átlátta a helyzetet és okosan, azt a parancsot adta, hogy vonuljanak délre, méghozzá erőltetett menetben mert az ellenség csapatai állandó jelleggel a sarkukba loholtak. Végül eljutottak a később Falasnak nevezett** helységre. A hátvédek már egy ideje nem jeleztek ellenséges megmozdulást. Ez a nagyszámú nép, éppenhogy befért a nagy Belegaer** tenger és a Nenning** folyó közé. Ezt a helyet északról és délről is egy-egy kisebb szűk, de jól védhető dombság határolta. Morgoth tudta, hogy ez a nép még bajt hoz rá és a ténykedéseire. Így hát 3 ezer orkot és 2 ezer vadembert indított útnak, Angban alagútjaiból. Eközben a délo dombrészen Finwé berendezkedett és a fő hadsereg is itt vert tábort. Népük hatalmas volt. Itt főleg halásztak. 40 nap múlva amikor már letelepedtek, Finwé elküldte 10 emberét, kémlelje ki a tájat. Jó sokáig lovagoltak. Végül elértek egy hegyláncot, amikor felfigyeltek arra, hogy keletfelől hatalmas port hozott a szél és messzi kiáltásokat, fegyverek, páncélok csörgését. Hirtelen az egyik ló felnyerített mert torkon kapta egy nyíl. A lovasa leesett de előkapta a kardját és a kardja hidegen lángolt a kezénen.

-Ez a sereg előörse lehet, menjetek én majd feltartóztatom őket ameddig lehet. Kb. 250 fős csapat lehetett. A lovasok jelentették Finwének, hogy sereg támadja meg őket ezért ő 100 katonát rendelt az északi dombsághoz. Az a katona pedig aki ott maradt, kilőtte minden nyilát majd pajzsal a karján nekiugrott a támadóknak. Jobb lábán megvágták így fél lábon küzdött tovább. Majd dárdával ledobták és a hulláját lefejezték. Verőfényes délelőtt támadták a tündéket. Az északi dombnál két sor állt. Egy íjász és egy közelharcos csapat amik az íjászokat védték. Egy csomót kilőttek de a támadókat nem állította meg és azok keményen nekiestek a gyalogosaknak. Fél órányi küzdelem után futárt menesztettek a királyhoz.

-Uram a csapatunkat hirtelen nagy erőkkel megtámadták erősítést kérünk vagy vége mindennek.

Egy ezre sereg érkezett északra Finwé vezetésével. Mikor odaértek, sebesült katonákat és mégtöbb halottat láttak (mindkét részről)  amit mindjárt összeroppant a túlerő. A király serege viszont új lendületet jelentett és mint a sárkány rontottak az ellennek. Keményen lemészárolták az orkok és emberek seregét.

Nolda= Az elsőkori tündék legnagyobb,legnemesebb faja 

 king_finw_high-king_of_the_noldor.jpg250px-peter_xavier_price_hithlum.jpeg
map_of_beleriand.jpg

images_8.jpgb107a2caee5c9260bd4650a44de1040c.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-csata.blog.hu/api/trackback/id/tr4512311745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása