Kitalált csaták

Kitalált csaták

Kitalált csaták 38

Angmar Bosszúja

2017. július 06. - Elessar18

maxresdefault_8.jpg

150 éve a törp-ork háborúban rengeteg orkot legyilkoltak az egész Köd-hegységben. Köztük volt Azog is, Bolg apja. Az orkok parancsnoka, akit maga az ifjú Dáin ölt meg. Bolg bosszút fogadott a törpök ellen, de  előbb északot akarta megszerezni új, hatalmas seregével. Elsőként a lindoni tündehadat akarta legyűrni. Angmar régi erődjét felújították. Fegyverraktárát feltöltötték. Készen állt egy hatalmas orksereget felfegyverezni és útnak indítani a tündék ellen. Bolgot éppen szolgái öltöztetik. Feladták rá páncélját ami nem az egész testét védte, hanem csak a derekát. innen hatalmas vaskarmok nyújtóztak a tarkójáig. Nagy vastag vastövisek amiket semmilyen kard nem tudott átvágni. Vállán a legyilkolt bőrváltók medve mancsai lógtak trófeaként. Feladták rá még vastag, gyapjas nadrágját ami szintén tele volt aggatva karmokkal. Az egyik véletlenül megsebezte a lábát és a sebből egy kis vér tört fel. Bolg torkon ragadta a szolgát majd a magasba emelte és megvárta még az megfullad. Ezt figyelmeztetésül szánta a másik szolgának aki most igyekezett felhúzni a bakancsot ura lábára. majd a kezébe adta a rövid és vastag lándzsáját**. Miután készen voltak, füttyentett egyett és korom fekete farkasa jött elő, akinek adott egy szelet húst. Készen álltak. Bolg elhagyta Angmar falait a farkasa hátán és elindult nyugatnak. Nyomában pedig ork seregek százai vonultak. Közben csatlakoztak hozzájuk különféle trollok is Gundabadból.

-Gaharga Golug Gúr!*

Tiszta holdvilágos éjszaka köszöntött a csatatérre, amikor a tündék lándzsásai, Gil-galad** feltűntek a látóhatáron. Nem csaptak össze rögtön, hanem  mindkét sereg választott egy-egy bajnokot. Az angmari Lurdbug csapott össze egy névtelen lindoni harcossal. Vezéreik a legjobb fegyvereket és páncélokat adták nekik. Angmar bajnoka két hullámos pengéjű kardot kapott. És olyan fekete páncélt viselt akár az éjszaka. Az ő páncéljához képest azonban rikított az a hófehér sisak ami egy emberi koponya volt és amit hordott. Ilyen koponyákat hordanak sisak gyanánt a gundabadi 7. légió orkjai is. Ellenben a tünde bajnok fényes, kék-arany páncélja sokkal szebb volt mint ellenfeléé. Magas, formás aranypajzsot fogott a bal keze. És lándzsakardot fogott a jobbja. Testét nyaktól-derékig, sötétkék páncél borította. Deréktól lefelé pedig és a lábai külső részein, arany lemezvértek foglaltak helyet. Lábai közt és a hajlatokban pedig sodronying volt látható. ezért könnyebben tudott mozogni. Az ellenfelek sokáig kerülgették egymást, míg végül a tünde csapott le elősször lándzsakardjával az ork páncéljára de az lecsúszott róla. Most az ork jött. Egyenest beleszúrt a tünde pajzsába és nem tudta kivenni onnan többé. Az éles tündefegyver kettéhasította a pajzsban rekedt kardot. Az ork így megszabadult egy kardtól de a tündének a pajzsáról kellet lemondania, mert használhatatlan lett. De a küzdelem nem ért véget. Ismét kerülgették egymást és próbálgatták egymás gyenge pontjait megtalálni. Aztán az ork sújtott is. A tünde kitért előle és oldalba szúrta. Az ork felnyögött, majd  kezét a sebére tette. Az egész keze véres lett. Ezen felbuzdulva a tünde többször is megpróbálta megdöfni, de az ork fürgén tért ki, majd úgy esett, hogy elkapta a lándzsakardot és kettévágta a nyelét. A tündének már csak a szablyája maradt, amit gyorsan elő is kapott. Keményen csattogott  a két penge. Szinte szikrát hánytak. Majd az utolsó csattanásnál, arcuk közel került egymáshoz, így a harcosok érezték a másik leheletét. 

-Gúri Dúm Golug*.

-Azt csak hiszed

Kardjával ellökte magától az orkot és mélyen belevágott mindkét combjába. Az ork térdre esett és elejtette kardját. A tünde le akarta döfni, de a mocsok előhúzott egy nyilat a páncélja alól és leszúrta magát. Hanyatt feküdt a kiálló nyíllal a testében. A tünde megdöbbent,de az ork terve bevált. Ha a bajnok veszít akkor leszúrja magát egy tünde vesszővel, és az ork sereg az hiszi majd, hogy átverték őket és támadni akarnak.  Bolg minden áron gyilkolni akart.

-Gohúr! kiáltotta és meglendítette a fegyverét.

Az ork sereg megindult a tündék ellen élükön a trollokkal és Bolggal. a tündebajnok hanyatt-homlok menekült a sajátjaihoz. El is ért hozzájuk. A háta mögött leereszkedtek a lándzsák es hangosan összezártak a pajzsok. Olyan szorosan, hogy egyetlen ork sem törhet át. Na de ha trollok rohamoznak az más.  Gil-galad megpróbálta az összeset lelövetni. Íjászok lőttek és dárdákat dobáltak rájuk, de csak 28 esett el. A többi magasba emelt buzogánnyal elérte az íjászokat és szétverte az egységüket miközben újabb 6 troll pusztult el. A tündevezér előreküldte a lándzsásokat. Óvatosan körbevették a trollokat és leszurkálták őket. Alighogy végeztek ezzel már jöttek is az ork gyalogosok. A tünde úr az egész hadat előre küldte. Ő maga egy ló hátán küzdött Bolg ellen. Két szúrást is bevitt neki de az ork meg sem érezte, hanem leütötte a lováról. Hasra esett. Majd vérző szájjal nézett fel seregére a földről. Egyértelmű vereséget látott. Látta ahogy egyik embere 2 orkkal harcol de megsebzik a lábát. Miután féltérde rogy az, orkok előlről és hátulrál nyársalták fel fegyvereikkel. Látta azt is, hogy egy kardforgató körül már egy tucatnyi levágott hulla feküdt mert senki sem tudta legyűrni. Aztán hirtelen legalább annyi nyíl fúródott a hátába, mint ahány orkot levágott. A tünde meghalt. Látta még azt is, hogy egy kövér ork előkap egy kést és az ellenfele torkába dobja. Majd odament hozzá és hosszában hasította ketté a testét, hatalmas bárdjával. De Gil-galad úgy döntött, feláll és nem hal meg. Elmenekült, vissza Lindonba a megmaradt harcosaival, de előbb még leszúrta Bolg farkasát. Angmar aznap nyert.

 

 

-Gaharga Golug Gúr!= Előre a tündék ellen!

Gúri Dum Golug= Megöllek tünde

Gohúr!=Halál!
attack_pose_ldif_5k.jpg

gilgalad_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-csata.blog.hu/api/trackback/id/tr4012643417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása