Kitalált csaták

Kitalált csaták

Az 5. évad részei

Kezdés Ősszel

2017. július 22. - Elessar18

nevtelen.png

Ezeket a csatákat most kivételesen nem Középfölde történelmének Harmadkorából veszem, hanem annak Elsőkorából. Középfölde történelmének hajnalából. Jó szórakozást.

1. Morgoth szörnyei

Morgoth az első sötét úr. Szauron mestere, még nem teremtette meg az orkokat, hanem hatalmas erődje közelében lévő erdőben, különböző szörnyek tanyáznak. A világ erői a Valák minden évben vadászatra indulnak az évente megsokasodó szörnyek ellen.

2. Hithlum: a köd földje

Az északi emberek kemény népe az Elda tündék egy népével indul el karöltve, hogy megállítsák Morgoth kezét, a kíméletlen orkokat, farkasokat és trollokat. Valaki veszíteni fog.

3. Mormegil

Húrin fia Túrin egyik hadjáratát mesélem el.

4. Uldor az átkozott

A keletlakók egyik vezérének hódításait írom le, miután a Megszámlálhatatlan Könnyek Csatájában elárulta szövetségeseit és Morgoth erőihez csatlakozott.

5. Belegost és Nogrod

E két nagy erőd lakói az ősi törpök, akik egy kisebb konfliktusba kerülnek az ellenséggel, miután a határaiknál harcoló kisebb ember és tünde hadakat felmentik a szorult helyzetből.

6.  Anfauglith: csata a hamuban

A korábbi csaták helyszíne a felperzselt Anfauglith, újabb halált lát. Valyon kikét?

7. Cúthalion

Erős íjú Beleg egy doriathi sinda tünde, minden áron meg akarja védeni királyát és hazáját.

8. Háborúban a törpök

Ha háborúról van szó a törpök nem ismernek tréfát és kegyelmet sem. Akkor sem ismertek amikor ellenség 10 ezreit mészárolták le.

9. Finrod Felagund

Finarfin Nolda tünde egyik legnagyobb harcos fia, Nargothrond királya, ezüst tündéivel fog szembe nézni a vademberek hadával.

10. A testet öltött tűz

Morgoth megteremtette a valaha látott legnagyobb pusztító lényt a sárkányt. Ki éli ezt túl?

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-csata.blog.hu/api/trackback/id/tr7812672611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása